Amazon забезпечив приріст числа робочих місць у великих американських компаніях у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon забезпечив приріст числа робочих місць у великих американських компаніях у 2020 році

Фондовий ринок
179
Великі американські компанії в 2020 році зафіксували чистий приріст кількості робочих місць, однак лише завдяки значному збільшенню штату онлайн-ритейлера Amazon.com Inc., повідомляє The Wall Street Journal.
Число робітників у 286 компаніях, які входять в розрахунок індексу S&P 500 і подали річні звіти в період з 1 липня по 31 березня, зросло приблизно на 370 тис. Ці дані стосуються глобальних штатів, оскільки багато компаній не розкривають даних щодо числа робочих місць в США.
Однак чистий приріст робочих місць торік був би неможливий без Amazon, яка збільшила свій глобальний штат на 500 тис. робочих місць, понад 400 тис. з яких — в США. При цьому компанія створила стільки ж робочих місць, скільки 136 інших проаналізованих WSJ компаній разом узяті.
«Найнявши таку кількість людей, ми не тільки змогли постачати необхідні товари клієнтам в складний період, але і надали можливості тим, хто втратив роботу або чиї робочі години були скорочені через COVID-19», — сказала старший віце-президент Amazon з кадрових ресурсів Бет Галетті.
Компанії не завжди пояснюють причини зміни кількості робочих місць. PepsiCo Inc. в 2020 році збільшила штат на 9% в основному завдяки купівлі активів, включаючи SodaStream International Ltd. Приблизно 1,3 тис. з 19 тис. нових робочих місць в Costco Wholesale Corp. припадає на придбаний в минулому році підрозділ Costco Logistics, сказав головний фінансовий директор компанії Річард Галанті.
Медіанне зростання числа робочих місць в тих компаніях, які збільшили штат, склало 6,6%. Кількість робочих місць в Facebook Inc. зросла майже на 14 тис. (30%), в Biogen Inc. — на 1,7 тис. (23%).
Водночас 133 проаналізовані WSJ компанії торік скоротили свої штати. Медіанне зниження числа робочих місць склало 5,1%. При цьому десять компаній скоротили 25% працівників або більше, 18 компаній ліквідували щонайменше 10 тис. робочих місць кожна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас