Ціна газу: Шмигаль доручив напрацювати оптимальну модель на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна газу: Шмигаль доручив напрацювати оптимальну модель на ринку

Енергетика
456
В уряді обговорюють варіант, при якому теплокомуненерго у регіонах закуповуватимуть газ влітку, що дозволить їм зекономити, для надання своїх послуг під час наступного опалювального сезону. Також профільним відомствам доручено напрацювати оптимальну модель роботи у межах ринку газу.
Про це за підсумками галузевої наради повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.
«Доручив профільним міністерствам та відомствам напрацювати оптимальну модель для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу. Також, працюємо над концепцією, щоб міста та комунальні підприємства (ТКЕ) були зацікавлені закуповувати газ влітку за більш вигідними цінами та автоматично мали ресурс на наступну зиму», — повідомив Шмигаль.
Зі слів Прем’єра, ця нарада з представниками Міненерго, Мінфіном, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз» була присвячена питанням забезпечення безперебійної роботи теплопостачальних організацій та вирішення боргових проблем, які накопичувалися роками.

Довідка Finance.ua:

  • НАК «Нафтогаз України» на березень встановив оптову ціну на газ для виробників теплової енергії на рівні 6,28 грн за кубометр, що на 8% нижче, ніж вартість газу для теплокомуненерго в лютому.
  • У квітні 2020 року Кабінет Міністрів України продовжив покладання на НАК «Нафтогаз України» спеціальних зобов’язань з продажу природного газу за пільговими цінами виробникам теплової енергії до 1 травня 2021 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас