Китайці скопіювали робопса Spot від Boston Dynamics, але зробили його набагато дешевшим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці скопіювали робопса Spot від Boston Dynamics, але зробили його набагато дешевшим

Технології&Авто
582
Китайська компанія Welian створила робота AlphaDog. Візуально він сильно схожий на робота-пса під назвою Spot американської компанії Boston Dynamics.
Роботизовані тварини, побудовані з використанням алгоритмів на основі штучного інтелекту і здатні виконувати різні завдання їхнього власника, в майбутньому можуть стати вельми популярними. Очевидно, що так думають і розробники китайської компанії Welian, які створили робота-пса AlphaDog.
У конструкції AlphaDog встановлені необхідні для роботи датчики, які в поєднанні з технологіями штучного інтелекту дозволяють виконувати різні завдання. Планується, що майбутні оновлення зроблять AlphaDog корисним для людей з вадами зору, а також додадуть гавкіт і можливість виконання голосових команд користувача.
Розробники відзначають, що AlphaDog здатний розвивати швидкість до 15 кілометрів на годину, що робить його одним з найшвидших роботів, сконструйованих сьогодні людиною. Він здатний зберігати рівновагу, коли його штовхають, а також може самостійно оцінювати стан ґрунту, щоб вибирати оптимальний маршрут руху. При підключенні до мережі зв’язку п’ятого покоління (5G) робот-пес здатний функціонувати автономно.
Зараз AlphaDog продається тільки на ринку Китаю, причому коштує значно дешевше за аналог від Boston Dynamics. Щоб стати власником робота Spot доведеться витратити приблизно 74 500 доларів, тоді як продукт Welian коштує всього 2 400 доларів.
Згідно з наявними даними, за перший місяць було продано понад 1800 екземплярів AlphaDog. За даними компанії, найчастіше їх купують розробники різних пристроїв і ентузіасти, а також для дітей в подарунок.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас