Україна на шість позицій піднялася у рейтингу паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна на шість позицій піднялася у рейтингу паспортів

Казна та Політика
610
Україна піднялася в оновленому рейтингу Індексу паспортів світу на шість позицій і посідає 35-е місце – власники українського паспорта можуть подорожувати, зокрема, без візи в 136 країн світу.
Рейтинг укладає компанія Henley&Partners.
Україна піднялася в рейтингу на шість позицій і займає 35-е місце з можливістю подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу. У період з січня по березень 2021 року Україна уклала безвізові угоди з Арубою, Кюрасао, Гренадою, Сен-Мартеном і Карибські Нідерландами, – вказали у компанії оновлені дані Індексу паспортів світу на II квартал цього року.
  • Японський паспорт як і раніше займає перше місце в Індексі, яке означає, що японським громадянам відкриті кордони 193 країн світу, попри чинну заборону на в’їзд іноземних громадян на територію Японії.
  • На другому місці – сінгапурський паспорт, який відкриває можливість для безвізових подорожей по 192 країнам світу.
  • На третьому місці – Німеччина і Південна Корея (191).
“Загальна вакцинація в низці країн дає надію на те, що переміщення громадян між країнами знову стануть звичайним явищем”, – відзначили у компанії-укладачі рейтингу.
Експерті вказують: попри те, що після спалаху COVID-19 в Індексі було дуже мало змін, деякі з країн все ж продемонстрували суттєві результати за останнє десятиліття.
У другому кварталі 2021 року Китай піднявся відразу на 22 позиції – з 90-го місця з можливістю подорожувати по сорока країнах світу до 68-го місця і доступом до 77 країн світу.
Ще одна країна, яка показала найбільш вражаючі результати з 2011 року – ОАЕ – перемістилися з 65-го на 15-е місце. ОАЕ ведуть активні дипломатичні переговори з країнами по всьому світу. З паспортом ОАЕ можна подорожувати по 174 напрямках без візи або з візою після прибуття.
Додамо, у попередньому рейтингу за І квартал цього року Україна у рейтингу Індексу паспортів світу посідала 41-е місце.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас