Обсяги споживання населенням електроенергії істотно завищені - Енергоатом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги споживання населенням електроенергії істотно завищені - Енергоатом

Енергетика
2665
ДП «НАЕК «Енергоатом» на прикладі АТ «Харківобленерго» навів докази завищення даних про обсяги споживання населенням електроенергії.
Про це повідомляється на сайті ДП «НАЕК «Енергоатом».
У компанії проаналізували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яка 7 квітня 2021 року наклала штраф у розмірі 1,7 млн грн на АТ «Харківобленерго» за порушення Ліцензійних умов господарської діяльності з розподілу електроенергії. За даними регулятора, у жовтні 2020 року «Харківобленерго» нарахувало 19-ти домогосподарствам надлишкові обсяги споживання електроенергії в обсязі 11,5 млн кВт-год.
«Виходить, що кожне з таких домогосподарств споживало по 813,5 кВт-год. щогодини протягом доби кожен день жовтня минулого року. „Харківобленерго“ відобразило саме такі дані в комерційному обліку, а „Харківенергозбут“ погодився з цими обсягами споживання, абсолютно нереалістичними, і відніс їх до категорії використання побутовими споживачами», — зазначили в НАЕК «Енергоатом».
Як зазначають у компанії, саме такі обсяги електроенергії Енергоатом поставив ДП «Гарантований покупець» за пільговою ціною 15 коп. за кВт-год., який у свою чергу передав їх «Харківенергозбут».
«Це призвело до збитків НАЕК „Енергоатом“ на суму понад 20 млн грн — тільки відносно 19 домогосподарств і тільки в жовтні 2020 року. Зрозуміло, що надлишки зазначених обсягів електроенергії були використані не для населення, а перепродані для комерційного використання за значно вищою ціною» — зробили висновок в Енергоатомі.
У зв’язку із зазначеними фактами, компанія має намір звернутися в правоохоронні органи.
«У підсумку має місце недоотримання Державним бюджетом України значної частини коштів. Компанія проінформує правоохоронні органи про факти значного завищення статистики обсягів споживання населенням електроенергії», — підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас