Киянам транспортний локдаун «коштував» понад 80 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам транспортний локдаун «коштував» понад 80 млн грн

Особисті фінанси
1197
Тиждень транспортного колапсу в столиці України і пов’язаний з ним час, який кияни втрачали в заторах, коштували їм 81,3 млн гривень.
Про це йдеться в дослідженні консалтингової агенції А+С Україна.
Так, за словами фахівців, у перший день локдауну, в понеділок, 5 квітня, затримка в дорозі склала 58%. У п’ятницю, 9 квітня, цей показник знизився і склав 42%.
«42% середньодобової затримки в п’ятницю — це вже майже стільки ж, як у п’ятницю на позаминулому тижні, коли в нас ще був справжній громадський транспорт», — відзначили експерти.
Дослідники запевняють, що як такого транспортного колапсу в Києві не було.
«Чому? Роздали достатньо перепусток? Ефективно перерозподілилися? Відклали справи? Складно сказати, можливо — все і відразу, а можливо, щось одне в більшій мірі. Наслідки від рішення про закриття громадського транспорту будуть більш тривалими і непрямими. Не хочемо нікого лякати, але все тільки починається», — резюмували в А+С.
Вартість транспортних втрат в агентстві розраховують за допомогою моделі міської мобільності Києва і сумарних втрат часу за день, які визначають за допомогою сервісу TomTom. Кількість втрачених годин множать на вартість однієї години роботи (для Києва це 105 гривень).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас