ФОПи зможуть сплатити податки через «Дію»: Що пропонує Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПи зможуть сплатити податки через «Дію»: Що пропонує Мінцифри

Казна та Політика
1045
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував появу на порталі і в додатку «Дія» нової послуги для українських підприємців. Незабаром ФОПи зможуть сплатити податки і подати декларацію через «Дія».
За словами Федорова, нові послуги на порталі і в додатку стануть можливими завдяки запуску цифрового підпису в «Дія».
«У нас є надійний партнер Податкова служба і ми робимо наступний проект — сплата податків для ФОПів на спрощеній системі і подача декларації в додатку і на порталі», — сказав він.
Міністр зазначив, що зараз подача декларації займає багато часу, адже потрібно заповнювати «багато різних полів», а в «Дії» цей процес буде займати всього кілька кліків, оскільки не потрібно буде заповнювати інформацію, яка вже є в реєстрах.
«Коли настане період сплати податків, ФОП буде отримувати сповіщення. І можна буде подати через „Дію“ декларацію в кілька кліків. Не потрібно буде заповнювати ту інформацію, яка і так є в реєстрах. І можна буде підписати електронним підписом. Ми вже тестуємо цю послугу, вона займає кілька хвилин», — розповів Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • 16 грудня 2019 року додаток «держави в смартфоні» запустився в тестовому режимі. Перші послуги, доступні в додатку — електронні водійські права і техпаспорт.
  • 31 березня цифрові паспорти додатку «Дія» прирівняли до паперових. Відтепер, цифрові документи в «Дії» мають таку ж юридичну силу, як і їх пластикові або паперові аналоги.

Що таке додаток «Дія» та як ним користуватися 📱

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас