Нацполіція прокоментувала легалізацію в Україні препаратів на основі канабісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацполіція прокоментувала легалізацію в Україні препаратів на основі канабісу

Світ
657
Міністерство внутрішніх справ і Національна поліція України брали участь у розробці проекту постанови Кабміну про дозвіл використовувати в медичних цілях деякі препарати на основі канабісу. Правоохоронці пояснили, яким чином забезпечена мінімізація ризиків використання цих речовин наркозлочинців.
Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.
Зазначається, що під час розробки проекту постанови з метою можливості отримання пацієнтами доступу до лікарських засобів з вмістом похідних речовин канабісу було передбачено можливість використання речовин «Набілон» і «Набіксімолс» як у складі імпортних лікарських засобів, так і для використання їх у виробництві відповідних вітчизняних медичних препаратів.
Разом з тим також передбачені запобіжники мінімізації ризиків використання цих речовин наркозлочинців у незаконному обороті наркотиків.
«Згідно з постановою Кабміну, обыг психотропних речовин „Дронабінол“, „Набілон“ (синтетичний канабіноїд, що імітує дію особливо небезпечної речовини тетрагідроканнабінолу (ТГК) і Набіксімолс» (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК і канабідіолу) допускається тільки у формі лікарських засобів або в формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення лікарських засобів", — зазначили в поліції.
Нагадаємо, Кабмін дозволив деякі препарати на основі канабісу. Ізольований канабідіол вилучили з-під держконтролю, як речовину, що містить наркотичні засоби або психотропні речовини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас