В Україні зростає попит на корейські вживані авто (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростає попит на корейські вживані авто (відео)

651
В Україні за перший квартал 2021 року розмитнили 87,7 тисяч іномарок з пробігом, при цьому намітився новий тренд — все більш популярними стають корейські б/в авто.
Щотижня в Україну морем завозять близько 300 корейських машин з пробігом. Замовляючи машину з Кореї, попередньо за 100 доларів можна замовити її перевірку на місці. Незалежний експерт в Кореї перевірить фарбування, роботу двигуна і роботу коробки, однак якихось глобальних перевірок він зробити не зможе.
За додаткові кілька сотень можна отримати так звану «кар хісторі». З неї можна дізнатися, скільки було власників, чи було авто втоплено, чи було в угоні, використовувався автомобіль в таксі або був в приватному володінні.
Як розповів Володимир Осін, який одним з перших почав ввозити корейські вживані авто в Україну, він викупає їх на корейських аукціонах.
«Ті компанії, які раніше займалися Америкою, дивляться тепер на Корею. З цієї країни, на відміну від США, возять машини не биті. Найбільший плюс — машина ціла із заводськими подушками, із заводською геометрією кузова і силова структура не порушена. Ви не витрачаєте час на відновлення машини, ви сіли, завели машину і поїхали», — зазначив він.
Однак з ним згодні не всі – на думку одного з власників СТО, машина з Кореї – це лотерея.
«Приїхала до нас машина з Кореї за діагностикою. Кузов потрапляв в ДТП, було замінено крило, підкрилок пошкоджений, людина про це не знала. Їй сказали, що це повністю цілий автомобіль, і що він не був в ДТП», — розповів він.
Також крім вартості самого авто, на покупця авто з Кореї чекає чимало додаткових витрат. Оформлення покупки в Південній Кореї коштує 100 доларів. Доставка в порт і вантаження — ще 200. За транспортування в український порт — мінімум 1000 доларів. Розвантаження і послуги брокера — ще 700 доларів. Розмитнення — близько 2 тисяч доларів. Також необхідно сплатити сертифікацію, постановку на облік і послуги посередників.
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас