Три соцфонди планують об'єднати в один, на базі Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три соцфонди планують об'єднати в один, на базі Пенсійного фонду

Казна та Політика
1120
На нараді Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів обговорили питання можливого об’єднання Фонду соцстрахування, Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та Держслужби зайнятості на базі Пенсійного фонду.
Про це йдеться на Facebook сторінки комітету.
Причини можливого кроку: бажання скоротити витрати на діяльність трьох соціальних фондів і посилити за ними контроль з боку держави.
Так, видатки на адміністрування органів Пенсійного фонду у 2021 році склали 5,5 млрд, на адміністративно-господарські видатки Фонду соцстрахування – 1,4 млрд, утримання та управління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та держслужби зайнятості – 3,2 млрд (проєкт).
На думку голови профільного комітету ВР, об’єднання адміністративних структур Пенсійного фонду України та вищевказаних фондів може не тільки скоротити витрати на їх діяльність, а й підвищити якість і виконання Фондами їхніх основних завдань, пов’язаних з соціальними виплатами.
У зв’язку з індексацією пенсій з 1 березня видатки Пенсійного фонду зросли на 2,4 мільярда гривень на місяць, що призвело до більшого дефіциту фонду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас