Річний тариф на газ: що буде з пільгами і субсидіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річний тариф на газ: що буде з пільгами і субсидіями

Енергетика
4121
Запуск річного тарифу на газ не вплине на пільговиків або одержувачів субсидії. Зокрема, субсидії залишаться монетизованими.
Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Тариф «Річний».
У газопостачальній компанії «Нафтогаз» запевняють, що для одержувачів пільг і субсидій при запуску річної ціни нічого не зміниться. Крім того, субсидія і соціальні виплати не будуть припинятися при зміні постачальника газу.
У компанії підкреслюють, що одержувачі субсидій не повинні подавати жодних довідок і відвідувати органи соціального страхування у зв’язку з карантином.
«Тепер інформацією про клієнтів щомісяця обмінюється виключно постачальник з управлінням соцзахисту населення. Ми зацікавлені в тому, щоб людині нарахували субсидію, щоб вона нею заплатила за газ», — додали в «Нафтогазі».
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна на газ в Україні не знижується через підвищений попит у Європі. На сьогодні вона встановлена ​​в межах 6,99 гривень за кубометр і нижче.

Довідка Finance.ua:

  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) остаточно ухвалила постанову, яка регулює умови річного контракту на поставку газу для населення, який за замовчуванням отримають всі споживачі з 1 травня 2021 року.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас