МОЗ оновило карантинні зони: кількість «червоних» регіонів збільшилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ оновило карантинні зони: кількість «червоних» регіонів збільшилась

Казна та Політика
1168
Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони: на «червоному» рівні опинилися ще дві області.
Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 9 квітня.
Міністерство офіційно посилило карантин до червоного рівня у Запорізькій та Хмельницькій областях. Також суворі обмеження продовжують діяти ще в 11 регіонах — це Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.
В областях перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом: норма становить 60 на 100 тисяч населення. Максимальні показники у Хмельницькій області: якщо два дні тому рівень госпіталізацій був 129,0, то сьогодні – 133,9.
Також високі показники в «червоних» — Житомирській — 111,3; Миколаївській області – 112,0; Чернігівській — 106,2, а також в Києві – 107,0.
Помаранчева зона зменшилася до 11 регіонів — Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Черкаська області.
Жовта лише Херсонська область. У регіоні найнижчий показник госпіталізацій — 52,6, а завантаженість ліжок з киснем становить 25,3%. Зелених регіонів в Україні немає від початку адаптивного карантину.

Довідка Finance.ua:

  • Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан попередив столичних роботодавців, які попри локдаун продовжили працювати у повному обсязі, про штрафи за порушення карантинних обмежень в офісах.
  • В Україні дозволили в «червоній» зоні працювати хімчисткам, а також торгувати садівним матеріалом.
  • Голова Національного банку України Кирило Шевченко вважає, що вплив локдаунів в цьому році не такий руйнівний, як був у другому кварталі 2020 року. Економіка вже адаптувалася до карантинних заходів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас