Голова НБУ оцінив вплив весняних локдаунів в Україні на економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ оцінив вплив весняних локдаунів в Україні на економіку

Казна та Політика
519
Голова Національного банку України Кирило Шевченко вважає, що вплив локдаунів в цьому році не такий руйнівний, як був у другому кварталі 2020 року. Економіка вже адаптувалася до карантинних заходів.
Про це він сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
Шевченко зазначив, що на відміну від минулого року, коли локдаун був введений по всій Україні, поки в «червону зону» потрапило 11 регіонів — 10 областей і Київ.
«По-перше, карантинні заходи діють на економіку неоднорідно — майже не впливають на такі галузі економіки як промисловість, сільське господарство, та суттєво впливають на сектор послуг, транспорт. По-друге, економіка вже значною мірою адаптувалася до карантинних заходів навіть в секторі послуг», — заявив Шевченко.
Зокрема негативний вплив січневого локдауну цього року на ВВП Нацбанк оцінив у 0,2 процентних пунктів, а березневих обмежень ще менше.
Шевченко нагадав, що НБУ оприлюднить оновлений макропрогноз після оголошення облікової ставки 15 квітня.
«Зараз беремо кілька сценаріїв локдауну для розрахунків нашої моделі: в залежності від того, які сценарії вибере уряд, такими й будемо користуватися. Звичайно, у квітневому прогнозі ми врахуємо посилення обмежень через попадання області/міста в „червону“ зону карантину. Це ризик, який реалізувався», — сказав він.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас