Петрашко: Скорочення ВВП торік на 4% — один з найнижчих показників у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петрашко: Скорочення ВВП торік на 4% — один з найнижчих показників у світі

Казна та Політика
272
Валовий внутрішній продукт (ВВП) України за 2020 рік скоротився на 4%, що є одним з найнижчих показників у світі.
Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко в інтерв’ю журналу «Кореспондент», повідомляє прес-служба Мінекономіки.
«За 2020 рік ВВП України скоротився на 4%. Це один з найнижчих показників у світі. Я вважаю, що ми зробили досить багато правильних речей, щоб мінімізувати падіння і закласти базу для довгострокового зростання», — заявив Петрашко.
Він зазначив, що в результаті кризи постраждали економіки практично всіх країн, але бізнеси вже почали адаптуватися. І тут вже від політики уряду і Мінекономіки, зокрема, залежить, краще чи гірше вони будуть пристосовуватися.
За словами чиновника, розв’язували дві основні задачі: по-перше, яким чином не допустити звільнення людей, по-друге — забезпечити доступ до фінансового ресурсу, особливо для мікро- та малого бізнесу.
«Уряд ввів прості та ефективні програми допомоги з тимчасового безробіття. У цілому десь до 500 тисяч осіб через роботодавців скористалися таким механізмом і не були звільнені. Бізнес отримав час, щоб адаптуватися і перейти при необхідності на дистанційну роботу», — зазначив глава міністерства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас