Фонд соцстрахування прокоментував виплати лікарняних після 30 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстрахування прокоментував виплати лікарняних після 30 червня

Особисті фінанси
4009
У зв’язку із чисельними публікаціями щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, Фонд соцстрахування прокоментував ситуацію.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», норми якого набувають чинності 30.06.2021, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми — виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.
«Від початку у наших коментарях на запити засобів масової інформації, застрахованих осіб, лікарів і роботодавців ми звертали увагу — внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 базового Закону, у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм», — сказано в повідомленні.
Наразі відповідні законопроекти, які усувають зазначену помилку, вже зареєстровані і проходять стадію погодження.
Фонд соціального страхування України продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо — як до, так і після 30 червня.

Довідка Finance.ua:

  • Коли ФОП має право на лікарняні: ФОПи, які сплачують ЄСВ, мають право на отримання лікарняних та декретних виплат коштом Фонду соціального страхування України. Але якщо ФОП має заборгованість зі сплати ЄСВ, допомогу він не отримає. Підставою для виплати лікарняних та декретних виплат для ФОП є копія листка непрацездатності, засвідчена закладом охорони здоров’я, який його видав.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас