Polestar випустить до 2030 року автомобіль з нульовим вуглецевим слідом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Polestar випустить до 2030 року автомобіль з нульовим вуглецевим слідом

Технології&Авто
309
Polestar, дочірня компанія Volvo з виробництва електромобілів, у своєму першому річному огляді та звіті про сталий розвиток повідомила про плани створити до 2030 року в рамках проєкту Polestar 0 перший дійсно кліматично нейтральний автомобіль.
Цей проєкт спрямований на скорочення викидів вуглецю за рахунок зміни способу виробництва автомобілів, а не використання традиційних процесів або тієї ж посадки дерев для компенсації викидів CO2. Polestar заявила, що її новий підхід буде охоплювати весь процес розробки та ланцюжка створення вартості, від постачальників до роздрібних продавців.
«Ми випускаємо електромобілі, тому нам не потрібно турбуватися про двигуни внутрішнього згоряння, що виробляють токсичні викиди, але це не означає, що наша робота виконана, — вказала в заяві для преси голова Polestar зі сталого розвитку Фредріка Кларен (Fredrika Klarén). — Тепер ми будемо працювати над усуненням всіх викидів, пов’язаних з виробництвом наших автомобілів». Кларен зазначила, що у виробників автомобілів зараз є можливість скористатися моментом, домогтися більшого і наважитися «втілити в життя мрію про кліматично нейтральні прекрасні автомобілі».
Polestar підкреслила, що заходи боротьби зі зміною клімату вже впроваджуються в її бізнес. Як приклад компанія навела той факт, що «кліматичні цілі були реалізовані як формальна корпоративна метрика ефективності бізнесу Polestar».
Також опис майбутніх моделей електромобілів тепер включатиме декларацію про екологічний продукт, яка частіше зустрічається у сфері виробництва продуктів харчування. Починаючи з моделі Polestar 2, компанія буде розкривати вуглецевий слід і відстежувати матеріали, що постачаються. На вебсайті компанії і в шоурумах Polestar Spaces з’явиться маркування, що відображає вуглецевий слід, що стане «унікальним прецедентом прозорості для галузі».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас