Топ фільмів про фінанси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ фільмів про фінанси

Особисті фінанси
8
Стати Уорреном Баффеттом (2017)
Топ фільмів про фінанси
Це документальний фільм про відомого мільярдера-філантропа Уоррена Баффета, який, незважаючи на свій величезний статок, веде досить скромний спосіб життя. У документальній стрічці Баффет ділиться своїми спогадами про дитячі та юнацькі роки, своєму професійному становленні. Уоррен Баффет свій бізнес починав будувати з маленькою компанією з переробки текстильної продукції, а зараз керує Berkshire Hathaway, що має мільярдні обороти. Незважаючи на те, що Баффету вже далеко за 80, він як і раніше бадьорий і сповнений оптимізму. Фільм про Уоррена Баффета – це розповідь про людину, яка змінила ставлення своїх співгромадян на питання заробітку грошей і благодійності.
Межа ризику (2011)
Топ фільмів про фінанси
Фільм «Межа ризику» був знятий в рекордно короткі терміни – за 17 днів. Його бюджет склав всього 3,5 млн доларів. Кінострічка була знята по «гарячих слідах» світової фінансової кризи 2008 року. Дія фільму відбувається протягом однієї доби. Співробітник, що потрапив під звільнення, Ерік Дейл, віддає дані своїх незакінчених досліджень одному зі своїх підлеглих, який залишається після закінчення трудового дня, щоб завершити розрахунки свого боса. У процесі ознайомлення з матеріалами, фахівець розуміє, що банк стоїть на порозі краху – ризик по іпотеці перевищив всі мислимі ліміти, і ось-ось станеться обвал котирувань цінних паперів, що призведе до втрати всіх банківських активів. Правління банку скликається на термінові збори, які проходять всю ніч. Банкіри стоять перед вибором, врятувати банк і обрушити фінансову систему, або ж ризикувати банківськими активами. У підсумку, приймається рішення на користь порятунку банку. На наступний день банк позбавляється від неліквідних цінних паперів, і запускає процес світової фінансової кризи.
Вовк з Уолл-стріт (2013)
Топ фільмів про фінанси
Фільм вийшов в той момент, коли кіноринок вже переситився численними стрічками про події світової фінансової кризи 2008 року. Мартін Скорсезе вирішив трохи відійти від традиційного жанру, і зняв чорну комедію, зробивши наголос на акторську гру. У фільмі задіяний зоряний склад, на чолі з Леонардо ді Капріо, який грає головну роль – Джордана Белфорта, брокера з Нью-Йоркської товарної біржі, який написав мемуари, що лягли в сюжетну основу кінострічки. Белфорт істотно просунувся по кар’єрних сходах, але потрапив в скандал з відмиванням грошей, отримав кримінальний термін, відсидівши який, почав інший рід діяльності, читаючи лекції і написавши дві книги.
Уолл-Стріт (1987)
Топ фільмів про фінанси
Дія картини розгортається в Нью-Йорку, в 1985 році. Головний герой картини – Бад Фокс (Чарлі Шин), всіма правдами і неправдами робить собі кар’єру успішного брокера, піднімаючись на вершину біржової торгівлі. Однак, досягнувши своєї мети, Бад Фокс вступає в конфлікт зі своєю совістю, він дізнається, що його наставник Гордон Гекко (Майкл Дуглас) збирається продати вроздріб фірму, в якій працював його батько. Фокс приймає сторону свого батька і обвалює акції свого боса, втрачаючи при цьому велику суму грошей.
Гра на зниження (2015)
Топ фільмів про фінанси
Фільм в простій і доступній формі розповідає про події, які відбувалися в світі фінансів в 2007-2008 роках. Буде цікавий простому глядачеві, який цікавиться корінням світової кризи, раз і назавжди змінив наш світ. Сюжет фільму заснований на реальних подіях.
За матеріалами: CCloan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас