Штучний інтелект навчили прогнозувати якість повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект навчили прогнозувати якість повітря

Світ
506
Дослідники з США використали ШІ для того, щоб передбачити якість повітря. З цим не справлялися супутники або станції на Землі.
Забруднення повітря через спалювання викопного палива впливає на здоров’я людини, але передбачити його рівень дуже складно. Тепер група вчених використала комп’ютерне моделювання для того, щоб детальніше вивчити якість повітря. Результати дослідження групи можуть бути корисні для моделістів, які вивчають вплив зміни клімату впливає на економічні чинники, такі як продуктивність праці в промисловості і зміни у здоров’ї людини.
«Якість повітря – одна з головних проблем у міській місцевості, яка впливає на життя людей, – зазначив Манжу Юй, доцент кафедри географії в штаті Пенн. – Та наявні спостереження недостатні для надання різної інформації, яка могла б допомогти вразливим групам населення».
Супутникові та наземні спостереження дозволяють виміряти забруднення повітря, але вони обмежені, кажуть вчені. Супутники, наприклад, можуть пролітати повз певне місце в один і той же час щодня і не помічати, як різняться викиди. Наземні метеостанції повсякчас збирають дані, та лише в обмеженій кількості місць.
Для вирішення цієї проблеми вчені використали глибоке вивчення – вид машинного навчання, яке можна використовувати для аналізу взаємозв’язку між супутниковими і наземними спостереженнями. За словами вчених, вуглець значною міроюі пов’язаний з викидами, виробленими транспортними засобами і заводами.
«Проблема полягає в тому, що викиди можуть варіюватися в залежності від дня. Але у нас не було погодинного інструменту для відстеження забруднення повітря. Тепер, порівнюючи дані спостережень з поверхні і з супутника, ми можемо насправді отримати оцінки з вищою просторовою і часовою роздільною здатністю».
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас