Робота в Польщі: кому під час карантину знизили зарплату, а кому підвищили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота в Польщі: кому під час карантину знизили зарплату, а кому підвищили

Особисті фінанси
818
Як і в інших країнах, у Польщі, де велика кількість українських заробітчан, пандемія коронавірусу внесла свої корективи у ринок праці.
Про те, хто в пандемію залишився без роботи, у яких сферах впали зарплати, а де навпаки вони зросли — повідомляє «Польський консультант», посилаючись на звіт рекрутингової компанії «Devire» і дані від польської асоціації профспілок OPZZ.
Так, за даними асоціації профспілок, без роботи у 2020 році через коронавірус у Польщі залишилися 170 тисяч людей. Наразі у службах зайнятості країни зареєстровано 1,1 млн безробітних громадян. Зазначається, що ця цифра не включає іноземців, оскільки вони у разі звільнення або знаходять нового роботодавця, або залишають країну, і лише одиниці реєструються на біржі праці.
За даними профспілок, за минулий рік понад 29 тисяч підприємств офіційно оголосили про погіршення умов праці для співробітників, що насамперед означає падіння рівня зарплат.
Найгірша ситуація із зарплатами:
  • HoReCa (готелі, ресторани, кафе) — про падіння зарплат за рік повідомили 62% працюючих;
  • Retail (роздрібна торгівля) — 37%;
  • Серійне виробництво — 36%.
Так, за даними досліджень, найбільша кількість працівників з IT-галузі повідомили, що за коронавірусний рік у них навпаки зросли оклади. Також зростання зарплат відбулося у сфері будівництва та онлайн-послуг.
Сфери, де у 2020 році зросли заробітні плати:
  • IT — 50%;
  • будівництво і нерухомість — 45%;
  • e-commerce і digital-маркетинг — 39%.
Що стосується прогнозів на цей рік, то фахівці бачать непогані можливості у 2021 році для інтернет-банкінгу, а також відновлення показників у торгівлі.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас