В Україні запустили опцію торгівлі газом у сховищах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили опцію торгівлі газом у сховищах

Енергетика
280
Оператор підземних газових сховищ держкомпанія «Укртрансгаз» та Українська енергетична біржа надали можливість учасникам ринку здійснювати торгівлю природним газом у підземних сховищах газу шляхом купівлі-продажу короткострокових стандартизованих продуктів.
Про це йдеться в повідомленні біржі.
Згідно з повідомленням, газ в підземних сховищах буде торгуватися у вигляді короткострокових стандартизованих продуктів в енергетичній торговельній платформі Української енергетичної біржі в режимі двостороннього зустрічного аукціону (continuous trading).
Угоди здійснюються шляхом метчингу, а їх виконання здійснюється за допомогою клірингової системи біржі, яка інтегрована з системами оператора газосховищ і банку.
Повідомляється, що перед початком торгів учасники вносять гарантійні внески в розмірі 3% від вартості заявки (забезпечення підписання угод і підтвердження торгових повідомлень), а покупці вносять 100% вартості товару на свій рахунок.
Біржа обмінюється інформацією з оператором газосховищ щодо замовників послуг зберігання (наявність природного газу, розподіленого робочого об’єму і так далі). Після торгів біржа направляє торговельні оповіщення «Укртрансгазу», а після їх підтвердження здійснює розрахунки між сторонами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас