Забудовник планує зводити будівлю з іншим функціональним призначенням: що робити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовник планує зводити будівлю з іншим функціональним призначенням: що робити

Нерухомість
304
На етапі підготовки до будівництва у забудовника може виникнути необхідність повністю змінити наміри щодо майбутньої споруди. Це суттєві коригування до проекту, зменшення чи збільшення бюджету, зміна власника земельної ділянки тощо. У багатьох випадках, як то збільшення висотності будинку чи зміна його цільового призначення, є необхідність отримувати містобудівні умови та обмеження (МУО).
Про те, що робити, якщо МУО вже видані, повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій на сторінці у facebook.
Згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» скасування містобудівних умов та обмежень можливе за заявою замовника. Для цього необхідно підготувати заяву у довільній формі з проханням анулювати рішення про надання МУО та адресувати таке звернення до Департаменту містобудування та архітектури КМДА.
Подати заяву можна як напряму до Департаменту (електронною або звичайною поштою), так і через Центр надання адміністративних послуг.
Якщо забудовник планує зводити будівлю з іншим функціональним призначенням, то важливо, щоб цільове призначення земельної ділянки відповідало цим намірам. Не можна, наприклад, на землях житлової забудови споруджувати промислове підприємство.
У разі зміни права власності земельної ділянки перед отриманням МУО важливо внести нові відомості у Реєстр речових прав на нерухоме майно. Це можна зробити, скориставшись послугами державного реєстратора або нотаріуса.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас