На тлі зростання акцій Tesla Ілон Маск став багатшим на $6 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На тлі зростання акцій Tesla Ілон Маск став багатшим на $6 мільярдів

Фондовий ринок
213
Статки Ілона Маска, який володіє частками в компаніях SpaceX і Tesla, за добу зросли на 6 мільярдів доларів завдяки зростанню вартості акцій американського виробника електромобілів.
Про це повідомляє Forbes у своєму рейтингу, який відстежується в реальному часі.
Тепер статки Маска оцінюються в 169,8 мільярда доларів.
Як зазначає Forbes, більша частина статків Маска припадає на пакет в Tesla. Йому належить 21% акцій компанії.
На тлі зростання акцій Tesla Ілон Маск став багатшим на $6 мільярдів
Крім того, акції виробника електрокарів Tesla виросли більш ніж на 7% на тлі опублікованої звітності про виробництво і постачання авто за підсумками першого кварталу 2021 року, пише CNBC.
За даними звітності, за перші три місяці поточного року компанія випустила 180 338 електрокарів, а поставила покупцям — 184 800. Такі показники перевищили прогнози аналітиків, які очікували, що за цей період компанія поставить близько 168 000 автомобілів.
Аналітик Wedbush Деніел Айвз підвищив рейтинг акцій Tesla до рівня outperform і підвищив 12-місячну цільову ціну компанії до $ 1000 з $ 950.
«На нашу думку, дані про постачання за перший квартал, опубліковані в п’ятницю, змінили парадигму і показують, що відкладений попит на Tesla Model 3 і Model Y у всьому світі досягає своєї наступної стадії зростання», — зазначив Айвз.
Також він припустив, що попри дефіцит чіпів поставки можуть Tesla перевищити 850 тис. авто на рік з перспективою в 900 тис.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас