Міжбанк: ринок може зіграти «злий» жарт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок може зіграти «злий» жарт

Валюта
2282
Вчорашній різкий відкат курсу безготівкового долара відразу на майже на 18 копійок з ранкових 28,01/28,03 до 27,83/27,855 гривень — неабияк спантеличив як спостерігачів, так і самих учасників торгів. Після розпочатого з четверга і вміло підігрітого минулої п’ятниці зростання котирувань — вчорашній обвал котирувань став холодним душем як для частини спекулянтів (які ставили на подальше зростання курсу), так і для частини продавців (вони також розраховували принаймні на той же рівень котирувань). Але попит виявився дуже низьким і особливо на щось сподіватися продавцям було нічого.
Сьогодні ринок може зіграти «злий» жарт як з покупцями, так і з продавцями. Перші можуть сподіватися на подальше зниження котирувань і не поспішати з покупками, а другі – можуть виявитися неготовими до продажу долара «задешево» і зняти частину своїх заявок на продаж. І це знову призведе до певних валютних ралі по курсу з повною залежністю міжбанку від поведінки і курсових завдань великих гравців з періодичною зміною тренду протягом дня. Хто переможе — інтереси покупців купити максимально дешево валюту, чи продавців — знову розвернути тренд по курсу в бік зростання котирувань — і буде головною інтригою вівторка на валютному ринку.
Певний вплив на поведінку валютного ринку надасть і сьогоднішній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Будуть пропонуватися облігації на 84 дні з обмеженням за сумою в 500 млн гривень, ОВДП на 336, 595, 777 і 1141 день. Папери досить привабливі для інвесторів за термінами, але особливих обсягів покупок в цей раз ми не прогнозуємо. Швидше за все він буде в межах 4,8−7,9 млрд гривень. Річ у тім, що частина іноземців сподівається на підвищення облікової ставки НБУ до 7% річних 15 квітня і тому не поспішає з купівлею ОВДП, розраховуючи, що і прибутковість їх зросте після підвищення облікової. Тож цього разу в основному покупцями виступлять держбанки і великі місцеві фінансові компанії, але не нерезиденти.
Як в період будь-якої турбулентності, на міжбанку пожвавляться спекулянти. Причому, їм в даному випадку важливе саме «розгойдування» курсу, а не напрямок курсового тренду. Вони з однаковим задоволенням постараються зіграти як «на пониження», так і «на підвищення». НБУ ми побачимо на ринку тільки при нових стрибках котирувань в межах від 10 копійок на доларі і вище, а швидше за все — регулятор віддасть перевагу в ситуацію на міжбанку не втручатися.
За нашими прогнозами статистика міжбанку у вівторок буде в межах до $ 135−150 млн при здійсненні до 450−540 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами, 6 квітня уть у межах: долар — коридор 27,70−28,00 грн, євро — коридор 32,70−33,05 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,84 / 27,85
євро — 32,90 / 32,92
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас