Кличко назвав запровадження комендантської години неминучим, «якщо цифри зашкалюватимуть» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко назвав запровадження комендантської години неминучим, «якщо цифри зашкалюватимуть»

Казна та Політика
905
Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що комендантську годину в столиці можуть запровадити, якщо кількість нових випадків коронавірусу «зашкалюватиме».
Про це він сказав в ефірі Україна 24.
«Ми знаємо, що зараз її (комендантську годину. – Ред.) запровадили багато країн Європи і нового нічого не вигадали. Є два шляхи. Перший — вакцинація. Доки в нас немає достатньої кількості вакцини, залишається той самий шлях розірвати ланцюжок захворюваності. Якщо зараз цифри зашкалюватимуть і станеться колапс медичної системи, в нас не буде іншого виходу, окрім як переходити до надзвичайного стану», — зазначив Кличко.
Надзвичайний стан своїм рішенням має запровадити уряд.
За словами Віталія Кличка, київські лікарні майже повністю заповнені, і місто «дуже близько підходить» до колапсу медичної системи:
«Вірус зараз більш агресивний, у нас великі ускладнення. Якщо раніше ми з десяти людей госпіталізували двох, то зараз госпіталізуємо сімох з ускладненнями», – зазначив він.
Раніше заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що столична влада не обговорювала можливість запровадження комендантської години на час жорсткого карантину.
Через погіршення ситуації з коронавірусом з 20 березня в Києві запровадили жорсткі обмеження, які діятимуть до 9 квітня. З 5 по 16 квітня в Києві діють ще суворіші карантинні заходи: громадський транспорт пускає пасажирів лише за спецперепустками, зачинено школи і дитсадки.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас