У «Слузі народу» розповіли, як держава забезпечуватиме українців доступним житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Слузі народу» розповіли, як держава забезпечуватиме українців доступним житлом

Особисті фінанси
825
В Україні з’явиться єдина потужна інституція, що матиме необхідний ресурс, аби продовжити програми забезпечення житлом українців, йдеться в повідомленні «Слуги народу».
Відповідний законопроєкт № 5308 подав голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.
Передбачається, що Державна іпотечна установа (ДІУ) приєднається до ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»).
У «Слузі народу» розповіли, як держава забезпечуватиме українців доступним житлом
Як відомо, ДІУ діє на ринку іпотечного кредитування України з 2004 року. У 2020 році на виконання завдання Президента України щодо реалізації програми «Доступна іпотека» було створено ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»), яка фактично виступатиме посередником між банком і громадянином, щоб громадяни могли брати довгострокові іпотечні кредити під фіксовану ставку — 7% річних. Компанія рефінансуватиме банки, що видають іпотечні кредити на визначених державою умовах.
Ще один продукт від «Укрфінжитла» — лізинг нерухомості (оренда з правом викупу) під 5% річних, без першого внеску.
У «Слузі народу» розповіли, як держава забезпечуватиме українців доступним житлом
Після ухвалення законопроєкту, тобто після приєднання ДІУ, з’являться нові фінансово-кредитні механізми забезпечення громадян України доступним житлом.
Очікується, що в короткостроковій перспективі буде надано близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та придбано 12 тис. квартир для передачі їх у фінансовий лізинг.

Довідка Finance.ua:

  • За перший місяць дії програми «Доступна іпотека 7%» банки підписали 59 договорів на 43 млн грн — загалом за цей період банки отримали 212 заявок. Банки узгодили 28% заявок, 6% (12 заявок) — відхилили, щодо решти — триває процес опрацювання. При цьому, заявки отримували 7 банків — Приватбанк, Ощадбанк, Банк Альянс, Укргазбанк, Банк Глобус, ОТП Банк, Кредобанк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас