В Україні почали видавати водійські посвідчення нового зразка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали видавати водійські посвідчення нового зразка

Особисті фінанси
4475
У Київській області видали перший оновлений пластиковий бланк посвідчення водія. Відповідні бланки затвердив Кабмін у вересні 2020 року.
Про це повідомляють у Головному сервісному центрі МВС.
«У Київській області вперше видали оновлений пластиковий бланк посвідчення водія під час його обміну. Ця інновація поступово завітає і до інших регіонів. Варто дочекатися закінчення ще старих зразків бланків», — ідеться в повідомленні.
Видача нових бланків документів водія «наблизить Україну до європейського наслідування», вважають в МВС.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України продовжив терміни використання бланків старого зразка, які ще є в сервісних центрах МВС.
Новий бланк повністю адаптований до міжнародних вимог: тримовний (українською, англійською, частина — французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Також на посвідченні – група крові (резус-фактор) водія. Це дозволяє лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Крім того, будуть вказані дані згоди або незгоди на посмертне донорство. Уся інформація вноситиметься до посвідчення водія лише за письмовою згодою власника.
На пластиковій картці свідоцтва про реєстрацію — безконтактний електронний чіп. Це у майбутньому дозволить поліції та прикордонникам зчитувати усю інформацію про авто.
В Україні почали видавати водійські посвідчення нового зразка

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін схвалив проєкт постанови, який розширює можливості для сплати за паркування, а також надає більше автономії місцевим органам самоврядування.
  • 17 березня набув чинності закон щодо посилення відповідальності за деякі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас