Лазебна назвала кількість пенсіонерів, які отримують менше двох тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазебна назвала кількість пенсіонерів, які отримують менше двох тисяч

Казна та Політика
728
Пенсійні виплати, що становлять менше 2 тисяч гривень, отримують 1,8 мільйона пенсіонерів.
Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі Громадського радіо.
«1,8 мільйона, але коли ми прийшли у 2020 році, то було 4,2 мільйона людей, які отримували пенсії до 2 тисяч гривень. Тому ми трішки більше, ніж половину людей перевели за цю ганебну межу. І надалі це робимо. Ви кажете: якщо подивитися на закон, то мінімальна пенсія дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб. Це 1769 гривень. А ми його платимо тільки тим, де немає стажу. Немає стажу у людини, але є право — ми платимо цю суму, але її індексуємо два рази на рік — у липні і в грудні. Не набагато, по можливостях, але це робимо», — зазначила Лазебна.
За її словами, там, де є повний страховий стаж у людини, їй не платять 1769 грн.

Як докупити страховий стаж до пенсії 👛

«Цього року ми платимо 2200 грн, для 65-річних — це 2400 грн. Тобто кожна вікова група має свою мінімальну пенсійну виплату. Люди, яким за 80, — це 2600 грн. Тобто ми градуємо людей за віком, за можливостями, для того щоб не платити 1769, а платити більше», — пояснила вона.
Також вона зауважила, що в Україні індексуються всі пенсії.
«Є винятки для окремих категорій по закону, але ми ці винятки виправили в законопроєкті, щоб індексація пенсій була за уніфікованими одними правилами для всіх пенсіонерів. Але нема такого, що мінімальні індексуються, а максимальні ні. До речі, у нас немає пенсії більше, ніж 17 690 грн», — додала міністр соцполітики.

Довідка Finance.ua:

  • У разі прийняття Верховною Радою законопроектів про прожитковий мінімум, мінімальна пенсія складе 3,5 тисячі гривень для осіб з повним страховим стажем.
  • З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок збільшився з 59,5 до 60 років. Це стане останнім етапом перегляду правил, прийнятих ще в 2011-му. Крім того, з 1 квітня приблизно для 2 млн працюючих пенсіонерів зроблять перерахунок пенсій.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас