Юлія Барабаш: інвестиції в криптовалюту. Новий час — нові можливості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юлія Барабаш: інвестиції в криптовалюту. Новий час — нові можливості

Фінтех і Картки
2210
Інвестіції вже кілька століть є надійним способом отримувати пасивний дохід, маючи капітал, який може працювати на вас.
Минуло більше десятка років, як у світі з’явився новий об’єкт для вкладень, крім золота, нерухомості і корисних копалин. Це криптовалюти.
Першим став Bitcoin, щодо успіху якого було багато чвар. Але, він росте і формує ринок.
Велика кількість корисних способів реалізації, високий рівень безпеки, відсутність інфляції і регуляції єдиним цифровим банком, а також низка інших факторів формують інвестиційну привабливість для вкладників в крипту:
  • ринок інвестування поповнюється новими гравцями з Китаю та Індії. Так, в жовтні 2020 року, слідом за заявою президента Китаю про підтримку блокчейнуа, BTC за добу подорожчав на 40%;
  • на ринку криптовалют діють ті ж закони і принципи, як і на фондовому ринку, і також працює технічний аналіз, що дозволяє прорахувати ризики, вибрати вдалий час для вкладень і стратегію;
  • підвищується доступність цифрової валюти завдяки встановленню вуличних фінансових автоматів для здійснення платежів, а також застосовуються нові інструменти для зберігання грошових коштів, розвивається майнінг;
  • найбільші світові інтернет-магазини стали приймати Bitcoin, чим популяризують валюту і підвищують довіру користувачів.
З чого варто почати потенційному інвестору:
  • володіти загальним рівнем ерудиції щодо криптовалют, майнінгу, монет, що лідирують, і ситуації на ринку загалом;
  • визначитися щодо суми інвестицій і намітити стратегію;
  • не обов’язково гнатися за BTC, а варто придивитися до початківців і перспективних;
  • вибрати трейдера або компанію-консультанта, яка буде супроводжувати вас на всіх етапах, робити аналіз, мінімізувати ризики і визначить найвигіднішу стратегію.
Можливі ризики для інвестора
Деякі експерти порівнюють вклади в крипту з «МММ», називаючи її «лотереєю», позаяк емісія підкріплена хіба що вірою криптоспільноти в світле майбутнє і державно не регулюється, зокрема в країнах СНД.
З іншого боку це також є плюсом, впливаючи на прибутковість операцій: відсутність оподаткування на такі доходи, яке, наприклад, існує в Швейцарії.
Як і всі інші високоприбуткові інструменти, криптовалютии пов’язані з високим ризиком, хоча, потенційні відсотки дивідендів приглушують «голос сумнівів і страхів» у головах інвесторів.
Однак, різкий обвал курсу після тривалого зростання також може зіграти «проти» вкладника, викликавши у нього паніку.
На прикладі Bitcoin яскраво простежується «бичачий» тренд в 2020, незважаючи на всі світові процеси. Але, якщо звернутися до квартальної аналітики на початок пандемії, можна бачити колосальні спади, які змушували інвесторів понервувати, хоча вже до літа ситуація стабілізувалася.
Поточна ситуація на ринку
За останні 12 місяців капіталізація ринку криптовалют збільшилася майже в чотири рази, до $ 764 млрд. Загальна вартість усіх альткойнів, не рахуючи Bitcoin, зросла з $ 60 млрд до $ 225 млрд — більше ніж на 270%.
Я, як і багато інших профільних експертів, вважаю, що на 2021 така тенденція збережеться.
На думку колишнього аналітика інвестбанків Bear Stearns і JPMorgan Тона Вейса, в наступному році за найбільш консервативними прогнозами курс першої криптовалюти може досягти $ 100 тис., а за сприятливого розвитку подій — $ 200 тис. і навіть $ 300 тис.
Такий прогноз досить футуристичний, але все може бути.
Юлія Барабаш: інвестиції в криптовалюту. Новий час — нові можливості
Чому я навела для прикладу саме Bitcoin? Перша крипта має колосальний відрив від всіх наступних і на сьогодні є найбезпечнішою, мобільною і неймовірно популярною у дрібних і великих інвесторів.
За останній рік його вартість сильно збільшилася, що можна побачити на графіку вище.
За ним ідуть Ethereum, Ripple і Litecoin, на які рекомендую звернути увагу: по суті, це вигідна можливість для тих, кому вже не наздогнати BTC, але є бажання увійти в ринок.
Середньозважений курс на сьогодні 138 USD, що цілком прийнятно для новачків. Загальна картина на початок року така:
Юлія Барабаш: інвестиції в криптовалюту. Новий час — нові можливості
Однозначно можна сказати, що вартість криптовалюти буде рости. Однак можливі періоди некритичного падіння.
Варто враховувати і той факт, що довгострокові вкладення від року приносять більшу вигоду інвестору і практично ніколи не прогорають, але для того, щоб грамотно і безпечно здійснити крипт-інвестиції, необхідно заручитися підтримкою легітимної компанії з усіма необхідними ліцензіями.
Все тому, що частка шахрайства в цьому сегменті зростає невблаганно швидко, незважаючи на всі заходи безпеки, що вживаються засновниками крипти. Досвідчені аферисти банально грають на незнанні інвесторів і людських емоціях.
Як відрізнити шахрая від сертифікованої компанії з ліцензіями? Головний показник — ті вимоги, які вам висувають при реєстрації акаунту/відкритті гаманця для операцій з криптою. Чим їх менше, і вони простіші – тим небезпечніша така «контора», а чим суворіша перевірка особи і вимоги до інвестора, тим надійніший цей майданчик.
Моя особиста рекомендація: завжди догортайте до футера, у благонадійних компаній там завжди є посилання на її ліцензії і дозвільну документацію на здійснення діяльності.
Будьте розсудливі й інвестуйте з перевіреними консультантами.
Юлія Барабаш, керуючий партнер SBSB Fintech Lawyers
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас