Ціни на газ злетіли до рекордної позначки: Європа почала сезон закачування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ злетіли до рекордної позначки: Європа почала сезон закачування

Енергетика
1729
У Європі вартість газу досягла рекордної позначки за 7 тижнів. За тисячу кубометрів на голландському хабі TTF беруть $ 233.
Середнє котирування «на день вперед» у березні було $ 218, лютому $ 219, січні – $ 257 за тисячу кубометрів. Така тенденція пов’язана з тим, що після опалювального сезону країни почали поповнювати свої газові сховища.
Наприкінці минулого тижня Європа завершила рекордний сезон відбору газу з підземних сховищ — з ПСГ було піднято майже 69 млн куб. м, що на 24 млрд куб. м більше, ніж роком раніше.
Почався сезон закачування: для компенсації рекордного відбору газовикам треба закачати майже такий самий обсяг газу в сховища, що надасть солідну підтримку імпорту в усіх напрямках: і по трубах, і в зрідженому вигляді.
Також варто відзначити, що вартість газу в Україні залежить від ситуації в Європі. Українські компанії повинні орієнтуватися на ринкову вартість: скільки коштує газ на біржі, які ціни на хабах, з якими котируваннями вони можуть закупити блакитне паливо. Наприклад, за даними Української енергетичної біржі, в квітні у середньому газ буде коштувати 7,59 грн за кубометр.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас