Virgin Galactic представила дзеркальний космічний літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic представила дзеркальний космічний літак

Технології&Авто
504
Космічна компанія Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона представила нову модель космічного літака Spaceship III, яка отримала назву VSS Imagine.
Про це повідомляє Sky News.
Зазначається, що літак повністю вкритий дзеркальним матеріалом, який не просто приваблює людське око, а також забезпечує тепловий захист.
Наземні випробування космоплана починаються найближчим часом, а влітку планується здійснити планові польоти на космодромі «Америка» в Нью-Мексико.
Наступний апарат Spaceship III, який поповнить флот Virgin Galactic, буде називатися VSS Inspire. Коли саме його випробують, не уточнюється.
Virgin Galactic представила дзеркальний космічний літак
Нагадаємо, компанія Virgin Galactic займається розробкою космолітаків серії Spaceship для надання послуг космічного туризму. Випробування апаратів проводяться з початку 2000-х років. Зокрема, прототип космоплана SpaceShipOne здійснив перший політ в 2003 році. У 2010 році в повітря вперше піднявся космоплан SpaceShipTwo, який отримав назву VSS Enterprise. Однак у 2014 році він розбився під час льотних випробувань.
В майбутньому Virgin Galactic планує запропонувати своїм клієнтам і орбітальні польоти.
Планується, що до 2022 року компанія спільно із Blue Origin займеться транспортуванням людей до першого суборбітального готелю — Aurora Station.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас