Обмеження ціни на газ: експерт спрогнозував вартість палива з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження ціни на газ: експерт спрогнозував вартість палива з травня

Особисті фінанси
8052
Протягом останніх двох місяців українці сплачували за газ не більше 6,99 грн. Утім, 31 березня був останній день дії рішення Кабінету Міністрів, яке й встановило гранично допустиму вартість палива.
Про це розповідають в сюжеті Сніданку з 1+1.
Більшість компаній залишили вартість 6,99 грн за куб або навіть менше. Проте 17 газзбутів оприлюднили ціни вищі – від 7,6 грн до 8,85 грн.
Натомість від 1 травня в Україні абсолютно всі газопостачальники мають запропонувати споживачам річний тариф. Якою може бути така ціна, спрогнозував експерт енергетичних ринків Юрій Корольчук.
«Ціна формується десь в межах 7600−7800−8000 грн за тисячу кубометрів. Близько восьми тисяч гривень — така ціна орієнтовно буде встановлена для споживачів, умовно, від травня 2021 року до травня 2022 року. Варто розуміти, що вона не кінцева ціна, адже є ще доставка газу, розподіл. Тобто ціна буде збільшуватись до двох тисяч гривень. Тобто сумарно буде десять тисяч гривень вартість тисячі кубометрів газу», — зазначив Корольчук.
Оскільки експерт називає ціну за тисячу кубів, то один куб — це приблизно десять гривень. Слід зауважити, що це прогноз вартості у межах річного тарифу. До слова, споживач може залишитись на місячному: влітку вартість газу буде менша, а ось в наступному опалювальному сезоні більша. Яка — спрогнозувати важко.

Довідка Finance.ua:

  • На думку експерта «Української енергетичної асоціації» Валентина Землянського, на тлі високих оптових цін на газ річна ціна блакитного палива, яку з 1 травня запропонують населенню постачальники, буде перебувати на рівні вище 8 грн за куб. м.
  • Раніше повідомлялося, що побутових споживачів природного газу переводять до іншого постачальника без їхнього відома через недосконалість інформаційної платформи оператора газотранспортної системи України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас