У Франції хочуть ввести податкові пільги для громадян похилого віку за передачу грошей онукам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції хочуть ввести податкові пільги для громадян похилого віку за передачу грошей онукам

Світ
424
Влада Франції розглядає можливість підвищення податкових пільг для старшого покоління громадян, які передають накопичені під час пандемії кошти своїм онукам.
Про це пише Bloomberg.
Таким чином французька влада намагається прискорити відновлення економіки і мобілізувати понад 100 млрд євро надлишкових накопичень. За оцінками міністра фінансів Франції Бруно Ле Мера, до моменту завершення кризи сума надлишкових накопичень може скласти 200 млрд євро. Це вдвічі більше, ніж уряд виділив для свого плану по відновленню економічного зростання.
За діючими законами, без сплати податків батьки можуть передати своїм дітям до 131 865 євро за 15 років. Для дідусів та бабусь ліміт неоподатковуваних коштів нижче – 63 730 євро.
Зазначається, що запропоновані податкові пільги суспільство може розцінити як спірні, оскільки вони сприятимуть переважно досить багатим сім’ям.
Проте за словами міністра фінансів Франції, переважна більшість французів за час пандемії зробили заощадження і податкові пільги будуть застосовуватися тільки до «декількох тисяч» євро, а не до десятків тисяч. Подробиць про те, як буде працювати нововведення, французький міністр не повідомив.
Також міністр фінансів Франції додав, що уряд не буде підвищувати податок на додаткові заощадження, щоб стимулювати витрати.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас