Лише 1% українців відчувають позитивні наслідки реформ — опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 1% українців відчувають позитивні наслідки реформ — опитування

Особисті фінанси
327
Половина українців зазначили, що вони встигли відчути наслідки реформ, але ставляться до них переважно негативно. Лише 1% громадян відчувають позитивні наслідки реформ.
Про це свідчать дані опитування компанії Info Sapiens.
За даними опитування, частка тих, хто мав лише негативний досвід, становить 28,4%. Як позитивні, так і негативні результати відчули 23,6% респондентів.
Також за результатами опитування:
  • 46,7% опитаних продовжують вважати корупцію найважливішим питанням для держави;
  • бідність (41%), криза на Донбасі (32,7%) та безробіття (32,4%) — інші важливі на думку громадян проблеми, з якими стикається Україна;
  • на особистому рівні українці дотримуються іншої точки зору: найважливішими для них та їх сімей є бідність (47,7%), безробіття (35%) та доступ до медичних послуг (34,2%).
Очікування. Загалом, українці не очікують побачити плоди реформ найближчим часом. Майже кожному третьому (27,3%) складно спрогнозувати свої очікування, тоді як приблизно кожен шостий громадянин (16,7%) очікує, що наслідки реформ будуть відчутні за два-три роки.
Першими ознаками незворотності реформ, на думку громадян, є збільшення достатку їх родин (55,6%), позитивні темпи зростання економіки (49%) та можливість отримувати якісні послуги від держави (37,2%).

Довідка Finance.ua:

  • Як сказано в опитуванні Соціологічної групи «Рейтинг», 61% українців підтримують введення суворого карантину в разі зростання рівня захворюваності на коронавірус (на початку березня — 56%). 37% – проти. Підтримка суворого карантину зросла з початку березня, коли вона становила 56%.
  • За результатами березневого соціологічного опитування R&B Group, 30% українських сімей не мають ніяких заощаджень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас