«Метінвест» достроково погасив ще частину боргу з передекспортного фінансування на $ 150 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Метінвест» достроково погасив ще частину боргу з передекспортного фінансування на $ 150 млн

Фондовий ринок
184
Metinvest B. V. (Нідерланди), материнська компанія гірничо-металургійної групи «Метінвест», скоротила заборгованість по лінії передекспортного фінансування на $ 150 млн — до $ 78 млн, здійснивши дострокове погашення частини цього боргу.
Як наголошується в пресрелізі компанії в п’ятницю, цьому достроковому погашенню сприяли сильні фінансові показники групи і міцний рівень ліквідності на тлі сприятливих цін на сталь і залізну руду.
Крім того, цей крок дозволяє знизити залежність від позикового капіталу, забезпечуючи більшу ступінь гнучкості при управлінні борговим портфелем.
Як повідомлялося, в квітні 2018 року «Метінвест» рефінансував заборгованість на суму $ 2,271 млрд, випустивши два транші облігацій на суму $ 1,592 млрд і отримавши кредитну лінію передекспортного фінансування на суму $ 765 млн. Це найбільший до теперішнього часу випуск єврооблігацій «Метінвесту» з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення. Це також найбільший випуск єврооблігацій в українському корпоративному секторі. Угода отримала істотну підтримку з боку світової спільноти інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів. Спільними менеджерами угоди виступили Deutsche Bank, ING Bank (обидва — лондонські відділення), Natixis (Франція), а також UniCredit Bank (Німеччина).
«Метінвест» є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.
Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас