У США заявили про намір посилювати санкції проти «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США заявили про намір посилювати санкції проти «Північного потоку-2»

Енергетика
194
США озвучили свою позицію щодо газопроводу «Північний потік-2» владі Німеччини і попередили про намір «нарощувати» санкції.
Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN, передає НВ.
За його словами, тема газопроводу порушувалася під час його нещодавньої зустрічі з Міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом в Брюсселі.
«Ми вважаємо, що це [будівництво газопроводу] погана ідея, і для нас було важливо мати можливість сказати про це безпосередньо нашому близькому партнеру — Німеччині», — сказав Блінкен.
Він зазначив, що партнери по НАТО тісно співпрацюють між собою, незважаючи на розбіжності щодо «Північному потоку-2». За його словами, агресивна поведінка РФ — основне джерело стурбованості США та їхніх союзників у НАТО.
Блінкен нагадав, що США ввели санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу, і «дали ясно зрозуміти, що продовжать нарощувати ці заходи».
Відповідаючи на питання про те, чи може уряд США зробити щось для зупинки будівництва, він відповів, що це залежить від тих, хто намагається побудувати «Північний потік-2».
«Ми просто хочемо переконатися в тому, що є чітке розуміння нашої позиції, нашого неприйняття цього трубопроводу», — сказав Блінкен.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас