Перша компанія отримала сертифікат, що наближає українські митні практики до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша компанія отримала сертифікат, що наближає українські митні практики до ЄС

Казна та Політика
352
В Україні видали перший сертифікат Авторизованого економічного оператора (АЕО), що дозволяє використання спрощених процедур з митних питань — запровадження АЕО було передбачено Угодою про асоціацію з ЄС.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
Вперше АЕО в Україні отримало ПАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна». Ця ініціатива є одним із перших євроінтеграційних проектів Держмитслужби, кажуть у відомстві.
«Митні органи не мають бути бар’єром при перетині кордону. Ця практика відходить в минуле. Ми підтримуємо чесний бізнес і максимально полегшуємо митні процедури для добросовісних імпортерів та експортерів», — коментує міністр фінансів Сергій Марченко.
«Статус АЕО — це найвищий ступінь довіри митниці до підприємств у вигляді надання їм спеціальних спрощень та переваг при здійсненні митних формальностей», — додав він.
Зокрема, розвиток інституту АЕО є важливим проєктом у контексті євроінтеграції, адже сприяє наближенню митного законодавства країни до стандартів ЄС, спрощує міжнародну торгівлю та підвищує конкурентну привабливість українських підприємств.
Голова Держмитслужби Павло Рябікін назвав цей проєкт програмою співпраці митниці і бізнесу. За його словами, видача першого сертифікати засвідчує, що Україна виконала одне зі своїх зобов’язань за Угодою.
«Митниця має довіряти доброчесним підприємцям. Програма Авторизованого економічного оператора переводить цю довіру у практичну площину», — прокоментував він.
У відомстві нагадали, що програму АЕО запроваджено Всесвітньою митною організацією у 2005 році шляхом ухвалення Рамкових стандартів безпеки і полегшення світової торгівлі. На сьогодні програми АЕО реалізовані у 97 країнах світу. Ще 20 — їх впроваджують.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас