Японія спустила на воду перший катер з водневим двигуном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія спустила на воду перший катер з водневим двигуном

Світ
513
Японський виробник двигунів Yanmar минулого року оголосив, що збирається розробити морську транспортну систему на базі паливних елементів Mirai компанії Toyota. І ось прототип пасажирського катера на 12 персон спущено на воду біля узбережжя острова Косю.
Про це пише HighTech Plus з посиланням на New Atlas.
Нещодавно уряд Японії анонсував план з переходу до вуглецево-нейтральної економіки, який повинен завершитися до 2050 року. Міжнародна морська організація також шукає спосіб знизити емісію вуглекислого газу до нуля протягом XXI століття. Потенційною альтернативою може стати водень, хоча його виробництво має спочатку стати «зеленим», тобто використовувати електрику, отриману з відновлюваних джерел.
Японія і Корея вже інвестують великі суми в водень для транспортної індустрії, і Yanmar, розробник і виробник двигунів різного призначення, вирішив пристосувати силову установку автомобіля Toyota Mirai для водних прогулянок, пише New Atlas.
Компанія встановила систему паливних елементів у прогулянковий катер EX38A. Ця модель довжиною 12,4 метра і масою 7,9 тонн здатна взяти на борт до 12 осіб. Двигун був замінений на електричний, на 250 кВт, з паливним елементом з полімерним електролітом і вісьмома баками водню.
Як повідомляє Yanmar, це перший човен, яка відповідає встановленими японським регулятором вимогам безпеки для судна з паливними елементами. Yanmar намір до 2025 року випустити цілу лінійку більших кораблів на водні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас