Україна: ЄІБ та Правекс Банк об’єдналися, щоб розширити доступ до фінансування для МСП, що зазнали негативного економічного впливу від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна: ЄІБ та Правекс Банк об’єдналися, щоб розширити доступ до фінансування для МСП, що зазнали негативного економічного впливу від COVID-19

Особисті фінанси
51
Україна: ЄІБ та Правекс Банк об’єдналися, щоб розширити доступ до фінансування для МСП, що зазнали негативного економічного впливу від COVID-19
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Правекс Банк, що є частиною банківської Групи Інтеза Санпаоло, погодили виділення кредитної лінії у 30 млн євро для підтримки українського бізнесу з акцентом на малі та середні підприємства (МСП), які постраждали від пандемії коронавірусу.
МСП є основою української економіки, адже вони становлять понад 90% місцевого бізнесу, генерують понад 50% ВВП і працевлаштовують близько 60% працюючого населення. Через спалах COVID-19 багато компаній зіткнулися зі зменшенням оборотів та рентабельності, що призвело до затримок у виплатах та підвищеного попиту на ліквідність. Нині визначальним є посилення підтримки приватного сектору для захисту робочих місць та збереження економіки.
Цей кредит є частиною зусиль ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. Мета – підтримати стале соціальне та економічне відновлення України.
Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон сказав: «Малі та середні підприємства є життєво важливими для української економіки, і саме вони зазнали особливих втрат через COVID-19. Одним із головних пріоритетів ЄІБ є підтримка стійкості приватного сектору під час цієї небаченої кризи та надання фінансування, як у випадку зі співпрацею з Правекс Банком. Цим кредитом ми хочемо надати необхідне фінансування для МСП та компаній із середньою капіталізацією та допомогти їм впоратися з економічними наслідками пандемії COVID-19 – не лише для того, щоб утримати компанії на плаву, а також щоб посилити їхню стійкість та зберегти робочі місця».
Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне сказав: «У ці складні часи бізнес як ніколи потребує фінансування та доступних кредитів від банків. ЄІБ відіграє важливу роль у підтримці приватного сектору, що є частиною допомоги Team Europe, ініціативи Європейського Союзу. Така допомога є своєчасною, адже малі і середні підприємства саме зараз потребують значної підтримки для подолання викликів, спричинених пандемією COVID-19».
Голова Правління Правекс Банку Джанлука Корріас зазначив: «Співпраця з ЄІБ є важливим кроком, який допоможе нашому банку у досягнені стратегічної мети щодо розширення фінансування малих та середніх підприємств, а також компаній середньої капіталізації. Ця кредитна лінія дасть можливість підтримати наших клієнтів із реальної економіки. Ми зможемо надати їм доступні кредити, необхідні для пом’якшення економічних наслідків пандемічної кризи, з якими вони зіткнулися».
Team Europe підвищує ефективність українських компаній
Інвестиції ЄІБ — це невід’ємна частина зусиль ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. Вони спрямовані на підтримку сталого соціального та економічного відновлення країн Східного Партнерства ЄС. Фінансова операція підтримує малі і середні підприємства та компанії із середньою капіталізацією, які є опорою для національних економік та найбільшим джерелом працевлаштування.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас