У ЄБРР назвали проекти в Україні, у які мають намір інвестувати гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄБРР назвали проекти в Україні, у які мають намір інвестувати гроші

Казна та Політика
990
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір підтримати інвестиціями низку важливих проектів в Україні, зокрема модернізацію транспортної інфраструктури та енергетичний сектор.
Про це йшлося під час зустрічі глави Міністерства фінансів Сергія Марченка з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо, повідомляє прес-служба Мінфіну.
Оділь Рено-Бассо заявила, що в подальшій співпраці з ЄБРР важливим питаннями будуть підтримка Банком реалізації проектів у публічному секторі, збільшення рівня інвестицій для впровадження проектів модернізації та подальшого розвитку транспортної інфраструктури в Україні, підтримка енергетичного сектору та інших важливих проектів.
Марченко зазначив, що в Україні зацікавлені в якнайшвидшій стабілізації ринку енергетики, і додав про можливість випуску облігацій, гарантованих державою на міжнародних ринках капіталів для покриття боргу перед виробниками альтернативної енергії в першому півріччі 2021 року.
«У минулому році під час пандемії ми мали низку карантинних обмежень, проте ми змогли укласти угоди з важливих проектів, таких як: «Проект розвитку АТ «Укрпошта» (логістична мережа і сільські відділення) і «Розвиток транс’європейської транспортної мережі». Також я хочу подякувати ЄБРР за проекти з підтримки ліквідності ДП «Украерорух» і АТ «Укрзалізниця», — сказав міністр фінансів.
Крім того, на зустрічі обговорювалася тема приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що є першим кроком на шляху входження ЄБРР у капітал банку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас