Британія інвестує 95 млн фунтів стерлінгів у створення офшорних вітряних хабів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія інвестує 95 млн фунтів стерлінгів у створення офшорних вітряних хабів

Енергетика
1228
Великобританія виділила 95 мільйонів фунтів стерлінгів (132,5 мільйона доларів США/110,8 мільйона євро) на модернізацію двох портів на східному узбережжі Англії для створення офшорних вітряних хабів.
Інвестиції у підтримки офшорної вітроенергетики ініціював уряд.
Зокрема, Able Marine Energy Park, розташований на південному березі річки Хамбер, отримає до 75 мільйонів фунтів стерлінгів державних грошей. На півночі морський виробничий центр Teesworks на річці Тис отримує до 20 мільйонів фунтів стерлінгів.
Після реконструкції порти Хамбер і Тіссайд зможуть розмістити до семи виробників, підтримувати до 9 ГВт морського вітру і безпосередньо створити близько 3000 нових робочих місць кожен, повідомив уряд Великобританії.
Будівельні роботи планується розпочати пізніше у 2020 році.
В окремій заяві GE Renewable Energy повідомила, що створить виробничий комплекс в Тіссайді, який тільки що отримав статус вільного порту.
Завод Teesside виготовить 107-метрові лопаті для морських вітряних турбін GE Haliade-X і поставить їх для установки комплексу Dogger Bank потужністю 3,6 ГВт біля східного узбережжя Йоркшира. Завод почне виробництво у 2023 році.
Уряд Великобританії також очікує, що ці два порти залучать вітчизняний бізнес і більш дрібних постачальників і поставлять їх у хороше становище для отримання контрактів та інвестицій від енергетичних компаній.
“Під час промислової революції більше 200 років тому вітер приводив у рух вітрила кораблів з Хамбера і Тіссайда, що торгують товарами по всьому світу, – заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. – Тепер Хамбер і Тіссайд пустять вітер у вітрила нашої нової «зеленої» промислової революції, побудувавши наступне покоління морських вітряних турбін і створивши при цьому 6000 нових «зелених» робочих місць».
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас