Біометричні українські візи для іноземців: підписано закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні українські візи для іноземців: підписано закон

Казна та Політика
777
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства“ щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз».
Про це йдеться на сайті Президента.
Документ має на меті удосконалення візових процедур та запровадження оформлення іноземцям та особам без громадянства біометричних українських віз.
Згідно із законом, іноземці та особи без громадянства зобов’язані подавати в установленому порядку свої біометричні дані під час оформлення візи, якщо інше не передбачено законодавством.
Неподання іноземцем своїх біометричних даних визначається як додаткова підстава для відмови йому в наданні української візи.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців після набрання чинності.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін посилив умови в’їзду в Україну. Тепер обов’язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавірус. «Зміни, що стосуються перетину кордону. Незалежно від того, з якої країни прибув громадянин, всі повинні будуть надати довідку про проведення тестування методом ПЛР не пізніше 48 годин. З негативним результатом цього тесту», — повідомив Степанов. Міністр додав, що такі обмеження діють у всіх країнах Європи. Україна не є винятком.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас