За працевлаштування окремих безробітних роботодавцям пропонують виплачувати компенсацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За працевлаштування окремих безробітних роботодавцям пропонують виплачувати компенсацію

Казна та Політика
704
Роботодавцям пропонують частково відшкодувати суму заробітної плати працівників, яких вони найняли, з числа зареєстрованих як безробітні відповідно Закону «Про зайнятість населення».
Про це свідчить законопроєкт №5262 «Про внесення змін до Закону України “Про зайнятість населення“».
“В державі все ще значний відсоток працівників працює без офіційного працевлаштування. Так само гостро ця проблема постає для громадян, які втратили роботу, або для молоді, яка не може працевлаштуватись. Для подолання даної проблеми необхідно стимулювати роботодавців до створення нових робочих місць та офіційного оформлення працівників”, – сказано в пояснювальній записці до проєкту закону.
Що пропонують:
  • роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до цього Закону – протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції відшкодовувати 20% заробітної плати таких осіб
  • роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до цього Закону та яким на момент працевлаштування не виповнилось 25 років – протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, відшкодовувати 30% заробітної плати таких осіб.
Після прийняття даного законопроєкту прогнозується зниження кількості безробітних громадян та підвищення офіційних робітників, що в свою чергу підвищить рівень бюджетних надходжень.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас