Google випустила нову версію Chrome, яка споживає менше оперативної пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустила нову версію Chrome, яка споживає менше оперативної пам'яті

Технології&Авто
710
Нова функція отримала назву PartitionAlloc. Вона дозволяє прискорити завантаження сторінок в браузері і розвантажити оперативну пам’ять вашого комп’ютера.
У Google заявляють, що використання оперативної пам’яті скоротилося на 22%, а завантаження графічної відеокарти комп’ютера — на 5−8% залежно від конкретних сценаріїв використання. А швидкість перемикання між вкладками повинна збільшитися на 10%.
Також компанія заявила про те, що на деяких популярних сайтах Chrome навчиться вивільняти до 100 Мб оперативної пам’яті на одну вкладку. Це також дозволить істотно розвантажити оперативну пам’ять вашого комп’ютера. Щоправда, перелік цих сайтів поки що не розголошується.
Функція є в новій збірці Chrome 89, яка вже доступна користувачам Windows 10 і включена за замовчанням. Жодних дій з боку користувача не потрібно.
У найближчому майбутньому розробники обіцяють прискорити Chrome ще більше за рахунок функції розумного очищення кеша. Однак, поки що не повідомляється, коли ця функція буде реалізована.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас