Україна потрапила до топ-60 інноваційних країн світу за версією Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила до топ-60 інноваційних країн світу за версією Bloomberg

Казна та Політика
528
Команда Bloomberg провела дослідження і склала рейтинг 60 найбільш інноваційних країн світу 2021 року. Україна потрапила в цей топ, але посіла 58 місце. На першій сходинці в списку розташувалася Південна Корея.
Про це йдеться на сайті видання.
Фахівці складають цей рейтинг протягом дев’яти років, аналізуючи інтенсивність досліджень і розробок, загальну оцінку чистого випуску всіх одиниць виробничої діяльності резидентів, продуктивність, щільність високих технологій, третинну ефективність, концентрацію досліджень і патентну діяльність.
Якщо порівнювати з 2020 роком, то Україна опустилася на два рядки з 56 місця. Згідно з новими даними, найвищий показник в країні пов’язаний з патентною діяльністю, а найнижчий – в сфері інтенсивності досліджень і розробок.
За версією Bloomberg, друге місце після Південної Кореї в рейтингу найбільш інноваційних країн посідає Сінгапур, а третє – Швейцарія. До топ-10 потрапили також такі держави, як Німеччина, Швеція, Данія, Ізраїль, Фінляндія, Нідерланди та Австрія. Замикають топ-60 Алжир та Іран.
Україна потрапила до топ-60 інноваційних країн світу за версією Bloomberg
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас