Мінекономіки пропонує спрямувати 200 млн грн на рік на підтримку кіномереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пропонує спрямувати 200 млн грн на рік на підтримку кіномереж

Казна та Політика
123
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує спрямувати 200 млн грн на рік для часткової компенсації кінотеатрам за вимушені простої під час карантинних обмежень.
Проект документа з поправками до Держпрограми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків обмежувальних заходів, пов’язаних з боротьбою з COVID-19, затверджену постановою від 27 травня 2020 року №534, міністерство оприлюднило на сайті в понеділок.
Терміни виконання необхідних заходів, зокрема внесення змін до закону “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, планування коштів з держбюджету на відповідний рік, затвердження урядом порядку та умов надання компенсації, призначені на 2021-2022 роки.
Крім того, пропонується прийняти постанову про держсистеми електронного обліку квитків кінотеатрів, єдиний електронний квиток, а також запровадити прозорий механізм збору статистики про прокат фільмів в Україні. На виконання плану планується виділити 7 млн ​​грн.
Мінекономіки також пропонує виділити 100 млн грн на підтримку кіновиробництва, в тому числі для працевлаштування фахівців галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас