В Україні викрили схему незаконного видобутку дорогоцінного каміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні викрили схему незаконного видобутку дорогоцінного каміння

Казна та Політика
442
Викрито злочинну схему видобутку дорогоцінного каміння. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.
“Правоохоронці з’ясували, що в злочинній схемі були задіяні співробітники акціонерного товариства та приватні підприємці. Саме вони організували видобуток корисних копалин – топазу, берилу і кварцової сировини. Фігуранти, маючи дозвіл на користування надрами, без обов’язкового погодження проектної документації розпочали роботу”, – йдеться в повідомленні.
Було проведено 15 обшуків на території Києва, Київської та Житомирської областей – в офісному приміщенні акціонерного товариства, в шахтах і на ювелірному заводі.
Правоохоронці вилучили понад 10 тонн дорогоцінного каміння та кварцової сировини, документи, мобільні телефони. Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертизи.
В Україні викрили схему незаконного видобутку дорогоцінного каміння
Видобуток мінералів здійснювався із застосуванням бурових механізмів і без дотримання правил безпеки на виробництві. Надалі зловмисники через підставні товариства постачали видобуті корисні копалини на ювелірний завод в Києві.
В Україні викрили схему незаконного видобутку дорогоцінного каміння
Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас