Уряд відстежуватиме ціни на продовольство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відстежуватиме ціни на продовольство

Казна та Політика
261
Мінекономіки здійснюватиме моніторинг цін на соціально значущі продукти та запровадило декларування цін.
Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.
Так, Мінекономіки провело низку консультацій з асоціаціями виробників і роздрібних мереж, що працюють на цих ринках.
Відзначається, що сторони запевнили уряд у повній забезпеченості внутрішнього ринку основними видами продовольства внутрішнього виробництва і готовності стабільно забезпечувати внутрішній ринок продовольством в необхідних обсягах.
Водночас, в Мінекономіки підкреслили наявність об’єктивних факторів зростання цін на продукти через зростання цін на сировину в усьому світі. Зокрема, йдеться про зростання ціна на пшеницю на 60%, а на соняшник — на 120%:
«Цей факт зростання цін у світі, з іншого боку, можна розглядати як позитивний для українських виробників, чия продукція експортується за світовими цінами».
В уряді запевнили, що вдаватимуться до заходів щодо попередження значних цінових коливань на ринках продовольчих товарів. Серед таких заходів — декларування цін на товари, що мають важливу соціальну значимість.
«Для збереження цінової стабільності на соціально значущі товари Міністерство здійснює моніторинг цін на продукти і веде постійний діалог з рітейлерами і виробниками», — зазначив голова Мінекономіки Ігор Петрашко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас