Для зростання економіки України в 2021 році є всі підстави - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для зростання економіки України в 2021 році є всі підстави - Зеленський

Казна та Політика
298
Україна розраховує на зростання економіки в 2021 році, і для цього є всі підстави.
Про це заявив Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес і держава».
«Зараз ми відновлюємося, і є всі підстави розраховувати на зростання економіки в 2021 році», — зазначив Зеленський.
Він підкреслив, що вжиті владою заходи дали Україні можливість в 2020 році, під час коронакризи, вистояти і отримати менше падіння в порівнянні з багатьма країнами.
Зеленський нагадав про кроки, зроблені для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Зокрема, скасовано понад 160 указів, які гальмували розвиток бізнесу, введено мораторій на перевірки бізнесу. У державі ухвалено закони про концесію, ринок землі, державну підтримку інвесторів, Бюро економічної безпеки, почалася масштабна приватизація.
«Ми досягли непоганих показників макроекономіки — рекордно низької в ​​історії України інфляції, облікової ставки Національного банку України і максимального рівня золотовалютних резервів за останні вісім років. Україна піднялася в рейтингу Doing Business і підвищила кредитний рейтинг», — зазначив глава держави.
Він також акцентував увагу на запуску програми «Доступні кредити 5−7-9%», за якою малий і середній бізнес сьогодні отримав понад 10 млрд грн. Крім того, запущено портал державних послуг «Дія», за допомогою якого з’явилася можливість відкрити ФОП за 15 хвилин.

Довідка Finance.ua:

  • Малий і середній бізнес в Україні забезпечує 61% доданої вартості, 37% податкових надходжень і 73% робочих місць.
  • За останній рік фінансове становище близько 45% українських підприємств погіршилося. Найбільше постраждали від карантину представники малого бізнесу.
  • Близько 45% опитаних підприємств заявили про погіршення фінансового стану, при цьому майже 50% повідомили, що COVID-19 ніяк не вплинув на їхню роботу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас