Використання електрошокера: Раді рекомендують не розширювати повноваження поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використання електрошокера: Раді рекомендують не розширювати повноваження поліції

Казна та Політика
374
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності не рекомендує розширювати повноваження поліції по використанню електрошокера. Йдеться про законопроект № 4375.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.
Заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейський уповноважений застосовувати електрошокові пристрої для відбиття нападу на поліцейського, іншу особу і/або об’єкт, що охороняється, і для відбиття нападу тварини, що загрожує життю і здоров’ю особи або поліцейського.
За його словами, практика застосування показала, що зазначені підстави не повноюй мірою враховують всі можливі випадки застосування таких спеціальних засобів.
«Це стосується затримання особи, яка чинить збройний опір або намагається втекти з-під варти; затримання озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї та інших предметів, що загрожують життю чи здоров’ю людей, в тому числі поліцейського», — йдеться в повідомленні.
Підкомітет з питань діяльності органів правопорядку висловив кілька зауважень до закону, зокрема, про доцільність застосування поліцейськими електрошокових пристроїв до людей з серцево-судинними захворюваннями і вагітним жінкам.
«Члени комітету висловили свої зауваження щодо доцільності надання права поліцейським застосовувати електрошокові пристрої, зокрема, при вчиненні адміністративних правопорушень… Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити законопроект № 4375 на доопрацювання», — зазначено в повідомленні.
Нагадаємо, в листопаді 2020 року Глава НПУ Ігор Клименко підкреслював, що НПУ виступає за розширення підстав використання правоохоронцями електрошокерів. Шокер хочуть прирівняти до вогнепальної зброї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас