Для столичних водіїв створили онлайн-мапу з позначеними нелегальними парковками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для столичних водіїв створили онлайн-мапу з позначеними нелегальними парковками

Особисті фінанси
426
Переглянути столичні паркомайданчики, де працюють шахраї, можна онлайн.
Інтерактивну мапу створила ГО «Офіс трансформації» Максима Бахматова. На ній позначили місця, які захопили паркувальники-шахраї та ресторани й кафе. Наразі понад 30 паркоматів у Києві відключені та не працюють.
За інформацією активістів, відповідальне за контроль паркування в столиці підприємство Київтранспарксервіс торік з 11 тисяч наданих місць використало лише 3245.
Відсутність контролю за паркуванням з боку влади не стимулює водіїв до сплати за паркування, стверджують автори проекту. Відповідно, найбільш ласі шматки паркувальних місць та контроль взяли у свої руки шахраї. В деяких випадках вони вимагають, а в деяких рекомендують заплатити 40, 50, 60 гривень за день паркування.
Часто ресторани, магазини або інші організації “віджимають” собі паркомісця “Київтранспарксервісу” без сплати паркування. В кращому випадку деякі з них все ж купують певну кількість талонів або підписують договори “про надання послуг паркування” з КП, але це не дає їм права не допускати на паркомісце інших водіїв, кажуть активісти.
Шахраї часто виходять працювати на вихідних усупереч закону, оскільки у суботу й неділю паркування в місті безкоштовне. Свої фішки вони розставляють на деяких паркомісцях біля великих ТРЦ чи ресторанів. У випадку з ТРЦ паркувальники розраховують на чайові.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас